Γιατί να επιλέξετε μίνιμαλ πολυθρόνες σαλονιού/κρεβατοκάμαρας

polithrones-modernes-saloniou
Οι καναπέδες είναι πάντα από τα πιο σημαντικά έπιπλα σε έναν χώρο. Είναι το έπιπλο που πραγματικά δένει το δωμάτιο και δίνει μία μοναδική πνοή σε όποιο χώρο και αν βρίσκεται. Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τους καναπέδες στο σαλόνι, όπου και συχνά αποτελούν την αγαπημένη θέση για την παρακολούθηση μίας ταινίας ή γενικά για χαλάρωση λόγω της άνεσης που προσφέρουν. Ωστόσο πλέον οι καναπέδες έχουν βρει τη θέση τους και σε ένα ακόμη δωμάτιο: τη κρεβατοκάμαρα.

Ο καναπές στη κρεβατοκάμαρα συνήθως απλά συμπληρώνει το ντεκόρ αν ο χώρος είναι πολύ μεγάλος. Μπορεί επίσης να προσφέρει και λίγη άνεση σε έναν χώρο στον οποίο συχνά δεν υπάρχουν άλλα έπιπλα πέρα από το κρεβάτι και κάποια κομοδίνα και βιβλιοθήκες. Τι καλύτερο για να χαλαρώσεις και να σε πάρει ο ύπνος μετά από μία δύσκολη μέρα από το να βυθιστείς στον αγαπημένο σου καναπέ στην ησυχία της κρεβατοκάμαρας σου μαζί με ένα ποτήρι ζεστό γάλα, μία κουβέρτα κι ένα καλό βιβλίο;

Αφού λοιπόν οι καναπέδες πλέον δεν είναι μόνο για το σαλόνι, είναι λογικό οι κατασκευαστές και σχεδιαστές επίπλων να φτιάχνουν καναπέδες για σαλόνι/κρεβατοκάμαρα. Με άλλα λόγια, μιλάμε για καναπέδες που μπορούν να τοποθετηθούν τόσο στο σαλόνι είτε και στη κρεβατοκάμαρα, ανάλογα με το γούστο και τις ανάγκες μας.

Βλέποντας τις διάφορες πολυθρόνες μοντέρνες σαλονιού / κρεβατοκάμαρας efdeco μπορεί κανείς εύκολα να καταλάβει πως έχουν κάτι κοινό μεταξύ τους: τον μινιμαλισμό. Γιατί όμως είναι τόσο μίνιμαλ οι πολυθρόνες αυτές και πως μας ωφελεί αυτό;

Οικονομία στο χώρο

Ο χώρος τόσο στο σαλόνι μας όσο και στη κρεβατοκάμαρα – ειδικά εκεί – είναι πάρα πολύ πολύτιμος αφού είναι και σχετικά αρκετά περιορισμένος. Οι λεγόμενες κλασικές ή πιο μαξιμαλιστικές πολυθρόνες λόγω της έντονης διακόσμησης τους είναι πολύ ογκώδεις με αποτέλεσμα να θέλουν κι ένα μεγάλο μέρος του δωμάτιου μόνο γι’ αυτές. Οι μίνιμαλ καρέκλες έχουν πολύ μοντέρνο σχεδιασμό, προσφέρουν μεγάλη άνεση και περιορίζουν όλα τα περιττά στοιχεία για να προσφέρουν όσο το δυνατόν περισσότερη άνεση και καλύτερο design με το μικρότερο δυνατόν «αποτύπωμα» στο χώρο. Γι’ αυτό και είναι τέλειες τόσο για το σαλόνι όσο και για τη κρεβατοκάμαρα.

Οικονομία στη τσέπη σας

Οι κλασικές πολυθρόνες όπως θα έχτε προσέξει σίγουρα, είναι και πολύ ακριβές. Αυτό φυσικά δε συμβαίνει μόνο επειδή είναι πολύ άνετες – και οι μίνιμαλ είναι εξίσου άνετες – αλλά γιατί έχουν πολλές πολυτελείς λεπτομέρειες. Δεν είναι σπάνιο για μία ξύλινη κλασική πολυθρόνα όχι μόνο να είναι κατασκευασμένη από κάποιο ποιοτικό και σπάνιο είδους ξύλο, αλλά να έχει και περίτεχνα σκαλίσματα και άλλες «λεπτομέρειες».

Οι κλασικές καρέκλες «μετράνε» πολύ σαν έργα τέχνης και prestige, αλλά στην ουσία η πολυτέλεια δεν προσφέρει κάτι παραπάνω στη χρηστική τους πλευρά. Οι μίνιμαλ δεν έχουν περιττές λεπτομέρειες και γι’ αυτό μπορεί να είναι λιγότερο εντυπωσιακές – αν και αυτό είναι σχετικό – αλλά σίγουρα είναι και ΠΟΛΥ πιο οικονομικές.

Το απλό design πάει με όλα

Ο μινιμαλιστικός σχεδιασμός των πολυθρόνων σαλονιού/κρεβατοκάμαρας τις καθιστά διαχρονικά κομμάτια, τα οποία όχι μόνο θα αντέξουν στο πέρασμα του χρόνου, αλλά θα ταιριάζουν και σε σχεδόν οποιοδήποτε σαλόνι. Τα μίνιμαλ σχέδια αποφεύγουν τις υπερβολές και τα έντονα χρώματα καθώς και τα εμπριμέ υφάσματα. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρόκειται ποτέ να χαρακτηριστούν κιτς, ενώ μπορούν πολύ απλά κι εύκολα να γίνουν μέρος οποιουδήποτε ντεκόρ, τόσο κλασικού όσο και μοντέρνου. Οι κλασικές και πολυτελείς πολυθρόνες απαιτούν να είναι στο ίδιο στιλ και τα άλλα έπιπλα του χώρου για να μη φαίνονται κιτς ή παράταιρες.

 

Πτυσσόμενα κάγκελα και άλλα συστήματα ασφαλείας

Πτυσσόμενα κάγκελα και άλλα συστήματα ασφαλείας: ένα crash test

Η κατάσταση της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια έχει κάνει πολλούς να στραφούν στα πτυσσόμενα κάγκελα και άλλα συστήματα ασφαλείας για να προστατέψουν τα σπίτια τους. Ωστόσο, η οικονομική κρίση έχει κάνει πολλούς να σκεφτούν πολύ καλά μία τέτοια επένδυση και να ψάχνουν για το πιο αποτελεσματικό μέτρο ασφαλείας για το σπίτι τους. Με άλλα λόγια, πολλοί απλά δεν έχουν τα χρήματα για να αγοράσουν συναγερμούς, κάγκελα, κάμερες και να κάνουν και συνδρομή σε εταιρεία security, γι’ αυτό και ψάχνουν το μέτρο που θα κρατήσει το σπίτι τους ασφαλές με τα λιγότερα χρήματα.

Σύμφωνα με πολλούς ειδικούς του είδους, τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας cancelletto είναι η καλύτερη και πιο αποτελεσματική επιλογή αν πρόκειται να επενδύσετε μόνο σε ΕΝΑ σύστημα ασφαλείας. Γιατί όμως; Ας τα συγκρίνουμε με τα άλλα συστήματα ασφαλείας για να δούμε καλύτερα!

Πτυσσόμενα κάγκελα vs συναγερμούς

Οι συναγερμοί είναι σίγουρα το πιο δημοφιλές σύστημα προστασίας για ένα σπίτι ή και μια επιχείρηση. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό, είναι το γεγονός ότι δρουν αποτρεπτικά, δηλαδή θα κάνουν το 99% των κλεφτών – μόνη εξαίρεση αποτελούν οι λεγόμενοι επαγγελματίες κλέφτες – να μην δοκιμάσουν να διαρρήξουν έναν χώρο. Τι γίνεται όμως αν αυτοί οι κλέφτες είναι αποφασισμένοι; Τότε απλά θα μπουκάρουν και θα πάρουν ό,τι προλάβουν όσο θα χτυπάει ο συναγερμός, καθώς γνωρίζουν πολύ καλά πως ακόμη και αν κάποιος καλέσει την Αστυνομία, θα χρειαστούν αρκετά λεπτά για να φθάσει.

Τα πτυσσόμενα κάγκελα από την άλλη, δρουν και αυτά αποτρεπτικά, αλλά μπλοκάρουν και «φυσικά» την είσοδο του κλέφτη στον χώρο. Αυτό σημαίνει ότι αν ο κλέφτης είναι θρασύς κι επιχειρήσει να μπουκάρει, θα πρέπει πρώτα να αφαιρέσει ή να ξεκλειδώσει τα κάγκελα, κάτι που δεν είναι ούτε εύκολο, ούτε γρήγορο και πιθανότατα θα τραβήξει τη προσοχή των γειτόνων. Με άλλα λόγια, τα κάγκελα όχι μόνο αποτρέπουν τους κλέφτες από το να δοκιμάσουν μία «είσοδο», αλλά σταματούν και όσους τη δοκιμάσουν.

Πτυσσόμενα κάγκελα vs Κάμερες

συστήματα ασφαλείας και πτυσσόμενα κάγκελαΓια τις κάμερες στην ουσία ισχύει ό,τι και για τους συναγερμούς με μία όμως σημαντική διαφορά: αν κάποιος κλέφτης μπει σε κάποιο χώρο με κάμερες, τότε το υλικό που θα τραβήξουν θα μπορέσει να «χρησιμοποιήθει» εναντίον του και ίσως και να βοηθήσει στη σύλληψη και την καταδίκη του! Υπό αυτή την έννοια, δρουν πιο αποτρεπτικά από τους συναγερμούς, αλλά στο τέλος της ημέρας, η μόνη χρησιμότητα τους στην ουσία είναι «κατόπιν εορτής», καθώς δεν δημιουργούν κανέναν εμπόδιο για όποιον κλέφτη τις αγνοήσει και μπει στον χώρο. Επιπλέον, ακόμη και ο πιο ερασιτέχνης κλέφτης γνωρίζει πολύ καλά πως μπορεί πολύ εύκολα να κρύψει τα χαρακτηριστικά του με μία μάσκα ή απλά με ένα full face. Τα κάγκελα για άλλη μια φορά, όχι μόνο δρουν αποτρεπτικά, αλλά εμποδίζουν και την είσοδο του κλέφτη.

Πτυσσόμενα κάγκελα vs εταιρείες security

Η παρουσία της ταμπέλας που δηλώνει τη συνδρομή σε μία εταιρεία security μπορεί να αποτρέψει κάποιους κλέφτες, αλλά πάλι στην ουσία πρόκειται για ένα μέτρο που στην ουσία επεμβαίνει «κατόπιν εορτής». Όσο καλά οργανωμένη και να είναι η security σας, αν δεν έχετε τον securitα σκοπιά στο σπίτι σας, μάλλον θα χρειαστεί αρκετά λεπτά για να φθάσει στο χώρο σας. Επιπλέον, πολλοί κλέφτες θεωρούν πως πολλές από αυτές τις ταμπέλες δεν ισχύουν πια, καθώς ο ιδιοκτήτης του σπιτιού μπορεί να μην πληρώνει πια τη συνδρομή του λόγω της κρίσης. Τα κάγκελα δεν αφήνουν χώρο για αμφιβολίες σχετικά με την ύπαρξη και την αποτελεσματικότητα τους.

Κλείνοντας, να ξεκαθαρίσουμε πως το βέλτιστο και το πιο επιθυμητό, είναι να υπάρχουν μαζί πτυσσόμενα κάγκελα και άλλα συστήματα ασφαλείας, Αν αυτό δεν είναι δυνατό για οικονομικούς ή οποιουσδήποτε άλλους λόγους, τότε τα κάγκελα είναι η καλύτερη ίσως λύση.