Πτυσσόμενα κάγκελα και άλλα συστήματα ασφαλείας

Πτυσσόμενα κάγκελα και άλλα συστήματα ασφαλείας: ένα crash test

Η κατάσταση της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια έχει κάνει πολλούς να στραφούν στα πτυσσόμενα κάγκελα και άλλα συστήματα ασφαλείας για να προστατέψουν τα σπίτια τους. Ωστόσο, η οικονομική κρίση έχει κάνει πολλούς να σκεφτούν πολύ καλά μία τέτοια επένδυση και να ψάχνουν για το πιο αποτελεσματικό μέτρο ασφαλείας για το σπίτι τους. Με άλλα λόγια, πολλοί απλά δεν έχουν τα χρήματα για να αγοράσουν συναγερμούς, κάγκελα, κάμερες και να κάνουν και συνδρομή σε εταιρεία security, γι’ αυτό και ψάχνουν το μέτρο που θα κρατήσει το σπίτι τους ασφαλές με τα λιγότερα χρήματα.

Σύμφωνα με πολλούς ειδικούς του είδους, τα πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας cancelletto είναι η καλύτερη και πιο αποτελεσματική επιλογή αν πρόκειται να επενδύσετε μόνο σε ΕΝΑ σύστημα ασφαλείας. Γιατί όμως; Ας τα συγκρίνουμε με τα άλλα συστήματα ασφαλείας για να δούμε καλύτερα!

Πτυσσόμενα κάγκελα vs συναγερμούς

Οι συναγερμοί είναι σίγουρα το πιο δημοφιλές σύστημα προστασίας για ένα σπίτι ή και μια επιχείρηση. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό, είναι το γεγονός ότι δρουν αποτρεπτικά, δηλαδή θα κάνουν το 99% των κλεφτών – μόνη εξαίρεση αποτελούν οι λεγόμενοι επαγγελματίες κλέφτες – να μην δοκιμάσουν να διαρρήξουν έναν χώρο. Τι γίνεται όμως αν αυτοί οι κλέφτες είναι αποφασισμένοι; Τότε απλά θα μπουκάρουν και θα πάρουν ό,τι προλάβουν όσο θα χτυπάει ο συναγερμός, καθώς γνωρίζουν πολύ καλά πως ακόμη και αν κάποιος καλέσει την Αστυνομία, θα χρειαστούν αρκετά λεπτά για να φθάσει.

Τα πτυσσόμενα κάγκελα από την άλλη, δρουν και αυτά αποτρεπτικά, αλλά μπλοκάρουν και «φυσικά» την είσοδο του κλέφτη στον χώρο. Αυτό σημαίνει ότι αν ο κλέφτης είναι θρασύς κι επιχειρήσει να μπουκάρει, θα πρέπει πρώτα να αφαιρέσει ή να ξεκλειδώσει τα κάγκελα, κάτι που δεν είναι ούτε εύκολο, ούτε γρήγορο και πιθανότατα θα τραβήξει τη προσοχή των γειτόνων. Με άλλα λόγια, τα κάγκελα όχι μόνο αποτρέπουν τους κλέφτες από το να δοκιμάσουν μία «είσοδο», αλλά σταματούν και όσους τη δοκιμάσουν.

Πτυσσόμενα κάγκελα vs Κάμερες

συστήματα ασφαλείας και πτυσσόμενα κάγκελαΓια τις κάμερες στην ουσία ισχύει ό,τι και για τους συναγερμούς με μία όμως σημαντική διαφορά: αν κάποιος κλέφτης μπει σε κάποιο χώρο με κάμερες, τότε το υλικό που θα τραβήξουν θα μπορέσει να «χρησιμοποιήθει» εναντίον του και ίσως και να βοηθήσει στη σύλληψη και την καταδίκη του! Υπό αυτή την έννοια, δρουν πιο αποτρεπτικά από τους συναγερμούς, αλλά στο τέλος της ημέρας, η μόνη χρησιμότητα τους στην ουσία είναι «κατόπιν εορτής», καθώς δεν δημιουργούν κανέναν εμπόδιο για όποιον κλέφτη τις αγνοήσει και μπει στον χώρο. Επιπλέον, ακόμη και ο πιο ερασιτέχνης κλέφτης γνωρίζει πολύ καλά πως μπορεί πολύ εύκολα να κρύψει τα χαρακτηριστικά του με μία μάσκα ή απλά με ένα full face. Τα κάγκελα για άλλη μια φορά, όχι μόνο δρουν αποτρεπτικά, αλλά εμποδίζουν και την είσοδο του κλέφτη.

Πτυσσόμενα κάγκελα vs εταιρείες security

Η παρουσία της ταμπέλας που δηλώνει τη συνδρομή σε μία εταιρεία security μπορεί να αποτρέψει κάποιους κλέφτες, αλλά πάλι στην ουσία πρόκειται για ένα μέτρο που στην ουσία επεμβαίνει «κατόπιν εορτής». Όσο καλά οργανωμένη και να είναι η security σας, αν δεν έχετε τον securitα σκοπιά στο σπίτι σας, μάλλον θα χρειαστεί αρκετά λεπτά για να φθάσει στο χώρο σας. Επιπλέον, πολλοί κλέφτες θεωρούν πως πολλές από αυτές τις ταμπέλες δεν ισχύουν πια, καθώς ο ιδιοκτήτης του σπιτιού μπορεί να μην πληρώνει πια τη συνδρομή του λόγω της κρίσης. Τα κάγκελα δεν αφήνουν χώρο για αμφιβολίες σχετικά με την ύπαρξη και την αποτελεσματικότητα τους.

Κλείνοντας, να ξεκαθαρίσουμε πως το βέλτιστο και το πιο επιθυμητό, είναι να υπάρχουν μαζί πτυσσόμενα κάγκελα και άλλα συστήματα ασφαλείας, Αν αυτό δεν είναι δυνατό για οικονομικούς ή οποιουσδήποτε άλλους λόγους, τότε τα κάγκελα είναι η καλύτερη ίσως λύση.