Κατασκευή Ιστοσελίδων Τιμές

Πως οι φθηνές τιμές στην κατασκευή ιστοσελίδας μπορούν να βλάψουν την επιχείρηση σας.

kataskevi-istoselidon-times

Μία από τις πρώτες αναζητήσεις που θα κάνει στο Google όποιος θέλει να φέρει την επιχείρηση του στο διαδίκτυο, είναι «τιμές για κατασκευή ιστοσελίδων», πράγμα το οποίο είναι και απόλυτα λογικό και δικαιολογημένο. Πλέον το κόστος λειτουργίας μίας επιχείρησης είναι πολύ μεγάλο και μεγαλώνει συνεχώς καθώς οι φόροι και οι εισφορές στο Κράτος αυξάνονται με σχεδόν γεωμετρικούς ρυθμούς.

Αυτό κάνει τους επιχειρηματίες ιδιαίτερα επιφυλακτικούς με το που θα ξοδέψουν τα λεφτά τους, πράγμα που σημαίνει πως ψάχνουν πάντα τις ασφαλέστερες και πιο αποδοτικές επενδύσεις για τα χρήματα τους. Ο τομέας του marketing φυσικά δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα.

Όλο και περισσότερες επιχειρήσεις συνειδητοποιούν ότι θα πρέπει να «βγουν» στο διαδίκτυο και μάλιστα με μία αξιοπρεπή παρουσία, αν θέλουν να γνωρίσουν την επιτυχία, με άλλα λόγια ξέρουν ότι χρειάζονται ιστοσελίδα.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι συχνά εστιάζουν μόνο στον παράγοντα τιμή, με αποτέλεσμα στο τέλος να καταλήγουν με ιστοσελίδες που σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες τους σε σχέση με την αύξηση των κερδών και της προσέλκυσης νέων πελατών. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό ; Ας ρίξουμε μία πιο αναλυτική ματιά.

Κατασκευή ιστοσελίδων τιμές: ότι δίνεις παίρνεις

Το κλασικό αξίωμα του εμπορίου ισχύει και για τη κατασκευή ιστοσελίδων. Είναι γεγονός ότι αν ψάξει κανείς για επιχειρήσεις που αναλαμβάνουν το design και την κατασκευή ιστοσελίδων θα δει μεγάλες διακυμάνσεις στις τιμές.

Αυτό συμβαίνει γιατί όσοι χρεώνουν πολλά είναι απατεώνες; Όχι βέβαια, για την ακρίβεια, μάλλον το αντίθετο συμβαίνει. Για να το καταλάβετε καλύτερα αυτό, ας δούμε γιατί κάποιοι χρεώνουν τόσο χαμηλά:

Δωρεάν assets και templates

Το γεγονός ότι κάποιοι χρεώνουν φθηνά είναι απλά γιατί δεν σχεδιάζουν οι ίδιοι τις ιστοσελίδες τους και δεν πληρώνουν για τα στοιχεία της όπως εικόνες κλπ. Αυτό φυσικά δε σημαίνει πως κάνουν κάτι παράνομο, απλά χρησιμοποιούν δωρεάν themes, templates και άλλα assets. Είναι γεγονός πως με τα δωρεάν «εργαλεία» μπορεί κανείς να φτιάξει μία ωραία και λειτουργική ιστοσελίδα, το πρόβλημα όμως είναι ότι θα είναι σχεδόν ΟΛΟΙΔΙΑ με χιλιάδες άλλες. Μία ιστοσελίδα πρέπει να ξεχωρίζει και να είναι μοναδική για να έχει επιτυχία και να τραβήξει την προσοχή των επισκεπτών.

Έλλειψη εμπειρίας

success-experienceΈνας άλλος λόγος που κάποιοι designers χρεώνουν φθηνά, είναι η έλλειψη εμπειρίας τους στο κομμάτι του σχεδιασμού ιστο. Με απλά λόγια, θέλουν να εξασκήσουν τις ικανότητες και τα ταλέντα τους για να γίνουν σωστοί επαγγελματίες – πράγμα σωστό – αλλά θέλουν να βγάλουν και κάποια χρήματα καθώς το κάνουν αυτό. Εννοείται πως η απειρία ενός designer ή developer δε σημαίνει απαραίτητα ότι δεν είναι ταλαντούχος ή ότι δεν θα κάνει και καλή δουλειά, καθώς υπάρχουν πολλά ταλαντούχα παιδιά εκεί έξω που θέλουν να δουλέψουν. Ωστόσο λόγω της απειρίας, οι καθυστερήσεις και η έλλειψη επικοινωνίας ανάμεσα σε αυτούς και τους πελάτες είναι σχεδόν βέβαιες και μπορούν να έχουν πολύ σοβαρές και άσχημες επιπτώσεις στις ιστοσελίδες που ετοιμάζουν.

Έλλειψη SEO

Η κατασκευή μίας ιστοσελίδας, όσο μοναδική και σωστά φτιαγμένη και να είναι, σε καμία περίπτωση δεν εγγυάται ότι θα έχει επισκέπτες. Για να έχει την οποιαδήποτε επισκεψιμότητα μία ιστοσελίδα, θα πρέπει να μπορεί να τη βρει όποιος τη ψάχνει. Με άλλα λόγια, θα πρέπει εκτός της καταπληκτικής εμπειρίας χρήστη που πετυχαίνεται με το On Page SEO να βγαίνει ψηλά στις σελίδες αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης Off Page SEO.

Το SEO ή Search Engine Optimization, είναι μία εξειδικευμένη διαδικασία προσθηκών και προσαρμογών σε μία ιστοσελίδα που εγγυάται τις υψηλές κατατάξεις τις στις σχετικές αναζητήσεις. Οι περισσότεροι φθηνοί designers, δεν προσφέρουν υπηρεσίες SEO, με αποτέλεσμα η επισκεψιμότητα της σελίδας να υποφέρει. Εννοείται πως λόγω της μεγάλης σημασίας του SEO, θα πρέπει να το αναλαμβάνουν μόνο επαγγελματίες.

Η ιστοσελίδα είναι πλέον όσο απαραίτητη όσο η βιτρίνα σε μία επιχείρηση. Αν γίνει σωστά, θα φέρει πολλά νέα έσοδα και πελάτες, αν δεν γίνει σωστά, τότε απλά θα είναι χαμένα χρήματα για την επιχείρηση, αφού δεν θα δει καμία αύξηση στα έσοδα της. Μην τσιγκουνευτείτε λοιπόν όταν θα σχεδιάσετε το budget για την κατασκευή ιστοσελίδων σας. Να θυμάστε πάντα ότι αξίζει τον κόπο να ξοδέψετε κάτι παραπάνω και να πάρετε μια πραγματικά αποτελεσματική και παραγωγική ιστοσελίδα από το να κάνετε οικονομία και μετά να κλαίτε τα έστω και λίγα χρήματα που δώσατε.